Afvallen berust op de volgende peilers: letten op wat je eet dus gezonde en gevarieerde voeding, Bewegen geeft ontspanning en is goed voor hart en bloedvaten, uw cholesterolgehalte en uw gewicht. Ik geef voedingsadviezen, wanneer en hoe moet ik bewegen en tenslotte geef ik een afslankmassage ter ondersteuning van het gehele proces om af te vallen.

Afslankmassage waarbij de lichaamscontouren zich hermodulleren
Deze verzorgende en gevoelsmatige behandeling omvat een intense manuele massage aangevuld met sculpterende technieken, fricties en houten tabletten van exotisch hout die worden gebruikt om een slanker silhouet te verkrijgen.

Gebruikmakend van verschillende massagetechnieken wordt de cellulitis grondig aangepakt waardoor de huid strakker, gladder en slanker wordt. De meest voorkomende probleemgebieden zijn de buik, billen, heupen, rug, benen en armen.

Deze massage zorgt helpt het lichaam te reinigen van afvalstoffen, gifstoffen en opgehoopt vocht. Met deze massagevorm verliest uw gegarandeerd centimeters in omvang.

De massage is een goed alternatief voor de lyposuctie. Door de stevige, krachtige en diepe massagetechniek wordt niet alleen de huid mooier er gladder maar wordt ook de omvang minder.

 

Bewegen

Een half uur bewegen per dag. Of meer! Waarom is dat zo gezond?

Voor uw ontspanning
Terwijl u beweegt, verdwijnen zorgen en spanningen naar de achtergrond. Ook slaapt u lekkerder. Daardoor staat u ‘s ochtends fitter op en kunt u de spanningen van de nieuwe dag beter aan.

Voor hart en bloedvaten
Voldoende bewegen houdt uw hart en vaten in conditie en verlaagt de bloeddruk. Dat maakt de kans op hart- en vaatziekten en een beroerte kleiner.

Voor het cholesterolgehalte in het bloed
Een verhoogd cholesterol gehalte leidt tot vernauwing van de bloedvaten (slagaderverkalking). Door voldoende te bewegen stijgt het goede cholesterol (HDL). Dat is goed voor uw bloedvaten.

Voor een gezond gewicht
Hoe meer u beweegt, hoe gemakkelijker uw gewicht op peil blijft. Natuurlijk blijft het belangrijk dat u ook gezond en gevarieerd eet.

Een middel tegen vele kwalen!
Bewegen:

 

  • verbetert de spijsvertering; u gaat makkelijker naar de wc en heeft minder last van verstopping
  • gaat botontkalking tegen
  • heeft een gunstig effect op diabetes (suikerziekte)
  • vermindert het risico op bepaalde soorten kanker (bijv. dikke-darmkanker)

 

Voeding
Voedsel is de brandstof die onze ‘motor’ draaiende houdt. Het geeft energie, levert bouwstoffen, zorgt dat we optimaal functioneren en bevordert herstel.

Ik wil gezonder eten en misschien wat kilootjes kwijt. Moet ik nu op dieet? Nee! Dat is niet nodig. Met kleine aanpassingen in uw voeding bereikt u al veel. Gezond eten is een kwestie van gezond verstand. Hou rekening met onderstaande spelregels.

Eet lekker!
Spelregel 1 is de belangrijkste: Eet vooral producten die u lekker vindt! Er zijn genoeg lekkere producten die óók gezond zijn.

Eet gevarieerd!
Eet niet elke dag hetzelfde. Kies elke dag uit elk van de vier groepen:
1. Groente en fruit
2. Brood, (ontbijt)granen, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten
3. Zuivel, vlees, vis, ei en vleesvervangers
4. Vetten en olie

Eet niet teveel!
Niet iedereen mag evenveel eten. Hoe ouder u bent hoe minder calorieën u nodig heeft. Ook uw lichaamsbouw, hoeveelheid lichamelijke inspanning en geslacht zijn van belang.

 

  • Mannen (30 -50 jaar): 2500 kilocalorieën per dag
  • Vrouwen (30-50 jaar): 2000 kilocalorieën per dag

Eet veel groente en fruit!
Eet minstens 200 gram groente en 2 stuks fruit per dag. Neem ook eens vers fruit bij het ontbijt of maak een salade bij de lunch.

Eet voldoende vezels!
Voedingsvezels zijn goed voor de spijsvertering en uw cholesterolgehalte. Kies voor volkorenprodukten. Ook groente en fruit bevatten veel vezels.

Eet minder verzadigd vet!
Onverzadigd vet is goed en verzadigd vetten en transvetten zijn slecht. Teveel verzadigd vet en transvet verhoogt uw cholesterolgehalte in het bloed en hierdoor neemt de kans op hart- en vaatziekten toe

Wees zuinig met zout!
Zout verhoogt uw bloeddruk. Voeg geen of weinig zout toe aan de maaltijden en vermijd kant-en-klare producten. Zij bevatten vaak veel zout.

Drink voldoende!
Drink minstens anderhalve liter per dag. Water, groene thee, soep: alles telt mee. Drink minder koffie omdat het vocht onttrekt aan het lichaam

Drink niet teveel alcohol!
Voor vrouwen geldt maximaal één glas alcohol per dag. Voor mannen zijn dit er maximaal twee.